Translate

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ: ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ



Σε vertigo το εγχώριο πολιτικό σύστημα, αλλάζει θέσεις σαν τα πουκάμισα. Από το «πες εσύ, να πω εγώ», στο «εσύ είπες έτσι, κι’ εγώ είπα αλλιώς». ΤΑΡΑΧΗ!

Του ΒΑΣΙΛΗ Σ. ΚΑΡΤΣΙΟΥ
booksonthesites.blogspot.com



Στις 29 Ιανουαρίου μας φιλοξένησε ο δημοσιογράφος Φώτης Γιοβαννόπουλος στην ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, στην εκπομπή Ευ ζην, στην ενότητα «Εστιάζοντας στην Επικαιρότητα». Παρακολουθήστε τη συζήτηση για την περίοδο 1912-1922, με υλικό από τα βιβλία «Η Γενοκτονία του Ελληνισμού της Ανατολικής Μακεδονίας, κατά τη 2η βουλγαρική κατοχή, 1916-1918», «Οι Αρχιτέκτονες του Μικρασιατικού Ολοκαυτώματος», και την πρόσφατη έκδοση για τον Μπάζιλ Ζαχάρωφ.


Στη Βουλγαρία γελάει και το παρδαλό κατσίκι με τα φαραωνικά κτίρια και αγάλματα στο κέντρο των Σκοπίων, και τις γελοιότητες που μαθαίνουν οι Σκοπιανοί στα παιδιά τους.
Δείτε σε ποιους θέλουν να δώσουν το όνομα:



Όποιος πολιτικός πιστεύει ειλικρινά ότι με τις συνταγματικές αλλαγές, τις μετονομασίες δρόμων και τα σύμφωνα συνεργασίας, οι πάτρωνες του εθνικιστικού και σοβινιστικού μετώπου στα Σκόπια θα παραιτηθούν από τις ανθελληνικές αλυτρωτικές βλέψεις, ας αλλάξει επάγγελμα μπας και γλυτώσει ο τόπος.