Translate

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ. ΤΟΜΕΑΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ. ΟΒΕΡ...




Του ΒΑΣΙΛΗ Σ. ΚΑΡΤΣΙΟΥ
booksonthesites.blogspot.com

«Δεν σας τη χαρίζουμε την Ευρώπη», δήλωσε ορθά κοφτά ο Μανώλης Γλέζος στο Ευρωκοινοβούλιο και την ίδια στιγμή ο European Stability Mechanism (ESM) παρελάμβανε το επίσημο αίτημα της κυβέρνησης για δάνειο- μαμούθ. Δηλαδή, δεν σας τη χαρίζουμε τζάμπα. Όλη δική σας, με 82 δις πρόγραμμα - μνημόνιο και 12 (άντε 7) δις πρόγραμμα – γέφυρα, παλιοχουντικοί!

Ήταν ηλίου φαεινότερο ότι ο «αριστερός» Αλέξης Τσίπρας θα ολοκλήρωνε τη «δουλειά», που ξεκίνησε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς(!) Γεώργιος Α. Παπανδρέου το 2010. Για χάρη του Alexis ξενυχτούσαν επί 5 μήνες οι «πραξικοπηματίες» Μέρκελ, Ολάν, Γιούνγκερ, Τουσκ, ο Γερούν και 18 υπουργοί Οικονομικών, υπό την υψηλή εποπτεία του «συστήματος» FED. Ο Γιάννης Δραγασάκης ευχαρίστησε τις ΗΠΑ και τον πρόεδρο Ομπάμα από τη συχνότητα «Στο Κόκκινο»!
Μετά την εν ψυχρώ αποκαθήλωση του Κώστα Καραμανλή από τους Αμερικανούς, την περίοδο 2005-2009, «κάηκε» όλη η πολιτική ελίτ της χώρας. Το «σύστημα» FED κονιορτοποίησε τον «δεξιό» Καραμανλή, διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις, και επανέφερε την …τάξη με τον «σοσιαλιστή» Παπανδρέου και τον «αριστερό» Τσίπρα! Πολιτική υψηλής διαβάθμισης (στους υπολογιστές αντιστοιχεί στο κουμπί εντολής «για προχωρημένους»).
Όλο αυτό το διάστημα η «ριζοσπαστική» Αριστερά ήταν υπό τη σκέπη του «συστήματος» FED, που πίεσε για λύση επικαλούμενη γεωπολιτικούς λόγους.  Ο κλασσικός τρόπος χειραγώγησης των προτεκτοράτων. Καταστρέφεις μία χώρα και μετά προσποιείσαι ότι τη σώνεις! Το πολυσέλιδο πόρισμα του ανακριτή για το σχέδιο «Πυθία 1» αποσταθεροποίησης της χώρας από ξένους πράκτορες και εξόντωσης του Κώστα Καραμανλή, την έξοδο από το ευρώ (λεφτά υπάρχουν) και την εισαγωγή της «ασημένιας δραχμής», το έφαγε το μαύρο σκοτάδι. Ήταν σαν να δόθηκε στη δημοσιότητα δελτίο καιρού της ΕΜΥ: «Η καλοκαιρία θα συνεχιστεί όλο το 24ωρο».
Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν, αντί να σκίσει τα μνημόνια, φόρτωνε το 3ο  «αριστερό» μνημόνιο με μέτρα, και έχτιζε προφίλ επί 5 μήνες στην Ευρώπη. Αφελείς όσοι πιστεύουν ότι ο Βαρουφάκης έπεσε από τον ουρανό. Θα είχαμε γλυτώσει πολλά δις ευρώ αν η ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛική κυβέρνηση έπιανε την άκρη του νήματος από το e-mail Χαρδούβελη και τελείωνε τη διαπραγμάτευση εν τη γενέσει της. Όμως κάτι τέτοιο δεν περιελάμβανε επαφές υψηλού επιπέδου, πενταμερείς, τετραμερείς διασκέψεις, δημοσιότητα στο διεθνή Τύπο. «Το e-mail Χαρδούβελη ήταν ρεσιτάλ υποταγής σε υφεσιακά μέτρα που καταργούνται» δήλωνε ο Νέρων Βαρουφάκης - Κομφούκιος στον Νίκο Χατζηνικολάου στις 25 Φεβρουαρίου. Στις αρχές Μαϊου ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν προφητικός: «Το e-mail Χαρδούβελη είναι μία παιδική εκδρομή μπροστά σε αυτά που θα φέρει η κυβέρνηση».
Ποτέ άλλοτε η χώρα δεν βρέθηκε σε τέτοια απόλυτη αδυναμία, να εξαρτάται ολοκληρωτικά από τις προθέσεις του «συστήματος». Κι όμως, ο κ. Τσίπρας θεωρείται – και δημοσκοπικά - απόλυτος κυρίαρχος στην εσωτερική σκηνή, αν και ο «Τσε και Λούλα μαζί» έχει πλέον αλά καρτ πλειοψηφία στη Βουλή. Συνεχίζουν …ενωμένοι με 32 «όχι» και 6 «παρών». Πρώτη φορά Αριστερά, αλλά καλά που ψηφίζει και η Δεξιά!
«Η στρατηγική σύγκρουσης του Έλληνα πρωθυπουργού τον οδήγησε σε πολιτική αυτοκτονία. H συμφωνία, που προσφέρθηκε στη χώρα του, τον μετατρέπει σε διοικητή ενός προτεκτοράτου της Ευρωζώνης», έγγραψε ο Jose Ignacio Torreblanca, σε άρθρο του με τίτλο «El fracaso de Tsipras» στην El Pais. Ήταν πράγματι μία μεγαλειώδης ιδεολογική - πολιτική αποτυχία του κ. Τσίπρα. Θα διαφωνήσουμε στο αν ήταν πολιτική αυτοκτονία.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δήλωσε σε εκπομπή του 1ου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης: «Αυτό που πήρε ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες είναι χειρότερο από αυτό που θα μπορούσε να είχε πάρει πριν από δύο εβδομάδες, αν είχε δεχθεί την πρόταση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ. Αλλά σίγουρα δεν υπήρξε πιο ισχυρός πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας, εδώ και δεκαετίες από τον κ. Τσίπρα σε ό,τι αφορά τη στήριξη στο εσωτερικό. Αν υπάρχει κάποιος που είναι σε θέση να επιβάλλει τις μεταρρυθμίσεις, τότε είναι εκείνος». Πες το χρυσόστομε!