Translate

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΜΕΡΚΕΛΙΣΤΕΣ, ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΤΕΣ. ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ




Του ΒΑΣΙΛΗ Σ. ΚΑΡΤΣΙΟΥ
booksonthesites.blogspot.com

Εάν νομίζεις ότι η πολιτική είναι αυτό που δείχνει, τότε:
1.     Αν είσαι πολιτικός, ν’ αλλάξεις επάγγελμα. Δεν κάνεις γι’ αυτή τη δουλειά.
2.     Αν είσαι ψηφοφόρος, μην πας να ψηφίσεις. Θα κάνεις κακό σε όλους μας.

Αποδείχθηκε άκρως πετυχημένη η τακτική της κοσμοκράτειρας Βρετανίας να στέλνει τα θωρηκτά και τα αντιτορπιλικά της να επιβάλλουν την πολιτική της στο ελληνικό προτεκτοράτο, δια του ναυτικού αποκλεισμού, κατηγορώντας το για «φιλογερμανισμό». Η σύγχρονη εκδοχή αυτής της προβοκατόρικης κατηγορίας είναι το τσιτάτο του Αλέξη Τσίπρα «εσείς δεν είστε ευρωπαϊστές, είστε μερκελιστές», προς τους επικεφαλείς της τρικομματικής το 2012, που οριοθέτησε την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Της εκλογικής νίκης προηγήθηκαν και άλλες παλαιοκομμουνιστικές ατάκες: «Να τελειώνουν οι κυβερνήσεις των Κανών, να τελειώνουν οι πρωθυπουργοί της νέας Φρειδερικής, οι μερκελιστές πρωθυπουργοί Μπαρόζο» κλπ. Όταν επισκέφθηκε η Μέρκελ την Ελλάδα, ο «Τσε και Λούλα μαζί» απεφάνθη: «Η Μέρκελ έρχεται να στηρίξει τους μερκελιστές της»! Αλλά η υπόθεση άπτεται του «φιλογερμανισμού» και δια άλλης οδού. Με τη γιγάντωση του φιλοναζί Μιχαλολιάκου, έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και στους πολίτες το ενοχικό σύνδρομο ότι, στα καλά καθούμενα, έγιναν αντισημίτες και ρατσιστο-σεξιστές! Οι δε Χρυσαυγίτες εντρυφούν, πλέον, στις λεπτομέρειες του Κανονισμού της Βουλής και στα κηρύγματα Αγάπης του αποστόλου Παύλου!
Εν αρχή ην ο λόγος. Η νεοδημαγωγική αντίληψη της πολιτικής από τον σημερινό πρωθυπουργό υπήρξε εμφανής στην εκφορά του λόγου. Η ψευδο-επαναστατική ρητορική αποτελεί όχημα ανέλιξης, που ξεμένει γρήγορα από βενζίνη. Ο Αλέξης επεδίωξε συχνές συναντήσεις με τη «νέα Φρειδερίκη» σε βαθμό στερητικού συνδρόμου, (για να αισθάνεται ισοϋψής, ως άλλος Ελευθέριος Βενιζέλος, με τους Ευρωπαίους ηγέτες). Ούτε ο Πούτιν μπόρεσε να ξεφύγει από τη μέγκενη της - δια των βαρύγδουπων δηλώσεων - αυτοπροβολής του Alexis. Πάντως, το βλέμμα του Πούτιν έχει …κάτι τις, όταν τον βλέπει! Ίσως ζηλεύει γιατί ο Alexis με μία του δήλωση μπορεί να προκαλέσει περισσότερη ζημιά στον καπιταλισμό, απ’ όση ο Πούτιν με διηπειρωτικούς πυραύλους και πυρηνικές κεφαλές φέροντες.
Η εκδοχή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του Βαρουφάκη, «σκότωσε» την Πηνελόπη, αντί για τους μνηστήρες, κερδίζει συνεχώς έδαφος κατά την αέναη διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποίησε σε «θεσμούς» τους πάλαι ποτέ «οικονομικούς δολοφόνους», «τροϊκανούς», «τοκογλύφους» κ.ο.κ. Σε ανταπόδοση οι «θεσμοί» επιτρέπουν στον νέο Άτλαντα να «κουβαλά στις πλάτες του την αξιοπρέπεια ενός λαού, αλλά και την ελπίδα των λαών της Ευρώπης»! Η Κουμουνδούρου, ο ομφαλός της γης. Κάτι σαν τους Δελφούς…
Οι αφίσες της ΟΑΚΚΕ, που γεμίζουν την Αριστοτέλους συχνά - πυκνά, μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, με τίτλους όπως «Οι Γκέμπελς του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζουν καταστροφή» και «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Πούτιν στραγγαλίζει τη χώρα, ενώ κάνει πως τη σώνει», μπορεί να είναι ύποπτες προθέσεων και περιεχομένου αλλά επανέφεραν στο προσκήνιο αναπάντητα ερωτήματα, για τους υπεύθυνους του μακροχρόνιου ενορχηστρωμένου σαμποτάζ κατά της ελληνικής οικονομίας. 
Επαναστατικές - «μπολσεβίκικες» - συνθήκες δημιουργούνται με την εμπλοκή του γενικού πληθυσμού στη μιζέρια και υπό τη συνεχή απειλή νέων «Δεκεμβριανών». Το κόλπο είναι παλιό. Επικεφαλείς είναι πάντοτε κομισάριοι που ευδοκιμούν μόνο σε καπιταλιστικό περιβάλλον και οι οποίοι σε κομμουνιστικές συνθήκες αυτοκαταστρέφονται, σαν την κασέτα των «Επικίνδυνων αποστολών». Αν δεν επαρκούν οι ντόπιοι για το σκηνικό, φέρνουμε κι απέξω. Ανεργία, φτωχοποίηση, αυτοκτονίες. Το όποιο σχέδιο εφαρμόστηκε παρέχοντας ελευθερία ασυδοσίας προς όλες τις κατευθύνσεις. Τώρα φιλιούνται σταυρωτά και δήθεν ψάχνουν να βρουν αν έπρεπε να προηγηθεί των μνημονίων η αναδιάρθρωση του χρέους. Αν έκανε η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα. Πιάσε τ΄ αυγό και κούρευ’ το!